Referenties

***********

Op vrijdag 28 juli j.l. hebben wij genoten van een zeer leuke en interessante lezing over etiquette. Van 16.00 uur tot 18.30 uur heeft Butler Laurens ons heel veel etiquette geleerd en leuke verhalen verteld vanuit zijn loopbaan. Zo heeft hij bij diverse diplomaten over de gehele wereld en bij het Koninklijk huis gewerkt. Zijn verhalen waren zeer amusant om te horen. Ook de interactie met onze deelnemers omverschillende etiquette te laten zien was erg leuk. De lezing heeft zelfs een uur langer geduurd dan gepland. Dit tot ieders genoegen. Daarna hebben wij op het terras van het prachtige Kasteel Kerckebosch een drankje en hapje genuttigd. Kort daarna konden wij aan tafel voor een heerlijk drie gangen diner en werd de etiquette natuurlijk door iedereen aan tafel uitgebreid geoefend. En dat was erg vermakelijk soms. Na het diner ging bijna iedereen weer huiswaarts, behalve een kleine groep die nog een overnachting in het prachtige kasteel hadden geboekt. Al met al een zeer geslaagde presentatie. Nick en Corinne. ABN AMRO.

*****************************

Geachte heer Laurens,

Namens het gehele team dank ik u heel hartelijkvoor uw leerzame en enthousiaste presentatie over etiquette/zakelijke omgangsvormenafgelopen vrijdag.

We hebben er allemaal van genoten en veel(bij)geleerd. Nogmaals dank voor deze bijzondere avond! Met vriendelijke groet, Janny Stijntjes Management Assistant

BIOTRONIK Nederland B.V. Tel.: +31 (0) 24 3555975 Takenhofplein 3 | 6538 SZ Nijmegen | Nederland janny.stijntjes@biotronik.com | www.biotronik.com

***************************


Op woensdag 18 december vond de Kerstviering plaats in de Barcelonazaal van de Hoftoren. Zo’n 90 deelnemers waren daar op afgekomen, waarmee de maximale capaciteit van de zaal werd bereikt. Gast op deze bijeenkomst was butler Laurens die het gezelschap anekdotes vertelde uit zijn leven als butler en uitgebreid vertelde over goede manieren: het verhaal van ‘Hoe heurt het?’.

De aanwezigen werden volop betrokken bij de uiteenzetting van hoe je te gedragen in belangrijke kringen. En dat ging bijvoorbeeld uitgebreid over het dekken van een dinertafel, tafelmanieren, kleding, recepties en geschenken. De zeer geslaagde bijeenkomst werd afgesloten met drankjes en hapjes waarbij het bittergarnituur als vanouds hoog scoorde.

Getuige de talrijke zeer positieve ervaringen zal het nog een kunst worden om volgend jaar een tenminste net zo’n leuke Kerstbijeenkomst te organiseren.

*********************************************

Geachte Butler Laurens,

Allereerst wil ik u hartelijk bedanken voor de invulling van de avond afgelopen zondag in “Welgelegen” te Voorhout. Mijn vrouw en ik hebben er van genoten (ondanks het feit, dat we als figurant moesten optreden) . Gisterenavond ben ik in uw boek begonnen, en het kostte me moeite om het neer te leggen. Wat een leuk boek, zo puur en oprecht.Het geeft mij een goed beeld van hoe het in de hogere kringen aan toe gaat, maar belangrijker: Het is een leidraad, zodat je je veel zekerder gaat voelen in bepaalde situaties.

Namens mijn vrouw, wens ik u al het beste toe voor de toekomst (op Bali). Het was een genoegen u te hebben ontmoet!

Met vriendelijke groet, Mart Ouwehand ,MARSICA Special Doors & Frames B.V., Loosterweg , 5,2215 TL Voorhout Tel. +31 (0)71 4050050, www.marsica.eu

**************************************************************

Geachte heer Spanjersberg, beste Laurens,

Hierbij wil ik u bedanken voor de informatieve en leuke avond die ik gisteren heb genoten tijdens uw lezing 'etiquette'. Dit kwam voornamelijk door uw enthousiasme en uitstraling en uiteraard ook de fantastische verhalen over wat u heeft meegemaakt in uw werk als butler. Een bijzondere wereld.

Een aantal onderdelen uit uw presentatie waren ook herkenbaar: je droom kunnen verwezenlijken als je dit echt wilt en blij worden van kennis delen.

Hartelijke groet, Anneke Nieuwland

*******************************

Geweldige avond met butler Laurens

Wat hebben we een ontzettend leuke avond gehad met butler Laurens, wat een bijzondere man en wat een bijzondere verhalen. En hoe cool is het om op je cv te kunnen vermelden dat je een etiquettetraining bij butler Laurens hebt gevolgd. Dank Domstad Evenementen, niet alleen voor de leuke avond, maar voor de gehele begeleiding, het was super!

Brigitte ter Laak.

********************************************

Beste butler Laurens,

Afgelopen vrijdag heb ik enorm genoten van uw lezing over etiquette in Kasteel Kerckebosch voor ABN AMRO Bank. Nogmaals perfect gedaan, zeer boeiend en vooral die persoonlijke ervaringen maakten het compleet. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar uw memoires als deze in boekvorm beschikbaar komen.

Met vriendelijke groet,

Rob Arends

*************************************************

Goede middag heer Butler Laurens,

Het was een enorme gezellige avond met mijn collega's van de ABNAMRO Bank in Hotel Kerckebosch in Zeist . Mijn compliment voor uw interessante boeiende uitleg over etiquette.

Met vriendelijke groet,

Mevr. Maria Rasin

*********************************************

Allereerst de complimenten aan butler Laurens voor de lezing van afgelopen zaterdag, wij hebben er veel van geleerd en genoten van zijn enthousiasme en boeiende verhalen, dank hiervoor! Met vriendelijke groet, Miranka de Groot - van Schie


SportPlaza Groenendaal Heemstede B.V. Sportparklaan 16 2103 VT Heemstede

********************************************

CFO College

Ik moest weer terugdenken aan Majoor Hensen en dat boekje tijdens de workshop van butler Laurens. Hij deed het goed. De stemming was opperbest in ons gezelschap van 20 mannen. Er was al een biertje geschonken, dus zo af en toe werd er een humoristische opmerking geplaatst. Maar onze butler-trainer kon daar mee omgaan. Zijn verhaal vertelde hij inmiddels aan meer dan 10.000 mensen. En met de groepsdynamiek wist hij wel raad. Door ruimte te geven. Af en toe mee te lachen. En dan gewoon weer de draad oppakken en verder gaan met zijn verhaal.

Gert van den Burg

***************************************************************

Weekendschool Súdwest-Fryslân

Wij hebben ontzettend genoten van uw les. Heel erg bedankt!
*************************************

Beste Laurens,

We willen je bedanken voor een zeer geslaagde vrijwilligersevent Hart voor Barneveld. We hebben niks dan positieve geluiden gehoord. Jouw enthousiasme heeft daar echt aan bijgedragen! Die dag zijn veel foto's gemaakt en de volgende dag stond er nog een mooi artikel in de Barneveldse Krant en dat willen we je niet onthouden.

Nogmaals bedankt. Een hartelijke groet, ZieZo! Henny Blokhuis en Melanie van Polen

******************

Goedemorgen Laurens,

Via deze mail willen we u nogmaals bedanken voor de leerzame en gezellige bijeenkomst. Graag willen we u uitnodigen om in ons restaurant een lunch te nuttigen. Tijdens deze lunch kunt u dan zien hoe wij te werk gaan. De deelnemers van uw workshop zijn al druk aan het oefenen met het vasthouden van de dienbladen.

We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen! Met vriendelijke groet,

Medewerkers van Lunchroom de Rozentuin, oude Barneveldseweg 5, 3886 PT Garderen.

*******************

Was heel leuk om bij zeer geslaagde @aBMG_EUR congres over thema "Wat kan de zorg leren van....?" te zijn. Met Butler Laurens, Ellie Lust en vele andere prikkelende sprekers. En heel veel @ ESHPM_EUR alumni! Dank aan organisatoren voor alle voorbereidingen en inzet!

Werner Brouwer

*****************

Geachte heer Spanjersberg, beste Laurens,(Tutoyeren mag, zei je afgelopen vrijdag).
Dank voor de leuke workshop/training waarin ik afgelopen vrijdag deelnam bij CiRCle netwerk in Utrecht.
Prima verzorgd en informatief. Misschien leuk om te weten: de workshop was voor mij inspiratie voor een blog- en nieuwsbriefartikel.
Succes met alle activiteiten en op naar het vroegpensioen!
Hartelijke groet,
Gert van den Burg

   *****************

Butler Laurens is door de ondernemersvereniging Oude Molen ingehuurd als gastspreker en als leraar etiquette. Een ontzettend leuke gastspreker die ik iedere ondernemersvereniging kan aanbevelen. Naast het ontzettend leuke verhaal over zijn glansrijke carrière (met geheimhouding in ogenschouw) hebben we van alles geleerd over de etiquette... Hoe hoort het nou eigenlijk?? Zeer bedankt voor de geweldig leuke avond.

Annet Schellen . Relatie Manager l Verbinder | Opportunity Network

October 26, 2018, Annet was a client of Butler’s


***************

Mijnheer Spanjersberg, Butler Laurens,

Met deze korte e-mail wil ik u hartelijk danken voor de etiquettetraining van afgelopen vrijdag in restaurant Cinema Paradiso. Alle deelnemers hebben veel geleerd en zeer genoten van uw anekdotes. U heeft in grote mate bijgedragen aan een voor ons zeer geslaagde avond, onze bijzondere dank hiervoor.

We wensen u veel succes uw workshops en met de afronding van uw boek. Hopelijk geen vaarwel, maar een welgemeend Tot Ziens,

Dave Bos . VBK+CO

***************

Dear Butler Laurens,

As it is the habit, I hereby wish to thank you for extremely informative presentation regarding etiquette rules at receptions and formal dinners. I believe that such “training” was of extreme use and I will definitely keep such information in mind in order to behave correctly whenever I attend a dinner to which I am invited, or when I am myself the host.

Sincerely yours,

Jean Martin Stoffel

***************

Geachte butler Laurens,

Zaterdag hebben wij genoten van een fantastisch etiquette diner ter gelegenheid van onze 40 jarige huwelijksdag. Mijn vrouw en ik waren zeer verrast over de invulling van de avond. Natuurlijk hebben wij vooraf het programma gezien maar toch, het is altijd maar afwachten hoe het uitpakt. Uw presentatie, begeleiding, kennis en gastvrijheid hebben ook bij onze kinderen veel waardering opgeleverd. Onze zonen en schoondochters waren net als wij zeer enthousiast en hebben genoten van een gezellige en vooral leerzame avond. Nogmaals hartelijk bedankt namens mijn vrouw en kinderen voor deze avond die nog lang in ons geheugen gegrift zal staan. Wij wensen u nog vele jaren in goede gezondheid en geluk.

Met vriendelijke groet, Ruud Luijkx

***************

Geachte heer Spanjersberg,

De workshop die u heeft gegeven voor FNV leden was leuk en inspirerend en voor mij eigenlijk te kort @De Enhoorn in Amersfoort.Hoe dan ook lijkt het me leuk als u deel uit wilt maken van mijn netwerk op LinkedIn.

Graag tot ziens. Björn Post

***************


Beste Butler Laurens,

Nu we elkaar ontmoet hebben afgelopen vrijdag mag ik u met uw voornaam aanspreken (: Ik heb u vrijdag niet meer kunnen bedanken voor de leuke sessie, dus daarom even per mail. We hebben veel enthousiaste reacties gekregen. Bedankt voor uw leuke verhaal en wellicht tot een volgende keer!

Met vriendelijke groet, Bente van der Ark/ Creative Operations Manager/ Discovery Networks Benelux.

***************

Beste Laurens,

Via deze weg nogmaals bedankt voor de goede zorgen gisteren. Ik heb veel positieve reacties vanuit de groep ontvangen en heb de workshop als erg nuttig ervaren! Bedankt en wellicht tot een volgende keer.

Met vriendelijke groet,

Paul van der Linden / Specialist Brand / Meijers.