Nieuwsbrief

Nieuwsbrief nummer 1

Door Haron Hanssen

Welkom bij de eerste nieuwsbrief van Butler Laurens Spanjersberg. In deze brief leest u alles over zijn werk en leven. Iedere week geeft hij ook een belangrijke etiquette tip en beantwoord hij vragen van lezers. Tevens kunt u kijken in zijn agenda en meer.

In dit nummer:

 • GastvrijheidsTOP 2019
 • Nieuwe klanten
 • Etiquettetip
 • Weet u dit over Butler Laurens?
 • Agenda
 • Vraag van een lezerGastvrijheidsTOP 2019 FNV

Op 28 oktober 2019 wordt de Gastvrijheidstop 2019 gehouden door de FNV. Butler Laurens is daar aanwezig en hij zal vier korte workshops in etiquette geven. Leer alles over kennis maken, tafelmanieren, kledingvoorschriften, zakelijke etiquette en meer. Kom naar de Gooilandhal in Hilversum en beleef een middag met nog veel meer workshops en optredens. Tijdens de workshops kunt u ook het etiquetteboek: “Goede manieren, tips voor sociale behendigheid” kopen en Butler Laurens zal deze dan persoonlijk voor u signeren.

Nieuwe klanten

De laatste weken melde zich weer twee grote nieuwe klanten aan voor workshops, lezingen en optredens. Hartelijk welkom KPN en Manpower!

Andere klanten die al geboekt hebben voor de komende weken zijn: Turien, Arnhem excursies, Amersfoort excursies, Mokum Events, PV Radboud, Breda evenementen en vrouwen Contact Rooi.

Bent u de volgende klant die Butler Laurens wilt inhuren? Email dan naar: info@butlerlaurens.nl of kijk op zijn website: www.butlerlaurens.nl voor meer informatie.Etiquettetip!

Tutoyeren? Is dat nu nog van deze tijd? Zeker wel, want volgens de etiquette is het altijd ‘u ‘ als je die persoon voor het eerst ontmoet of als je een vreemde aanschrijft. Vele maken de fout om tijdens een zakengesprek ineens joviaal ‘je ‘ te gaan zeggen. Veel mensen houden daar niet van, vooral oudere vinden het onecht populair doen en dat roept weerstand op. Blijf daarom altijd correct en zakelijk en blijft ‘u’ zeggen. De richtlijnen voor het initiatief nemen tot tutoyeren zijn: -de hogergeplaatste neemt het initiatief ten opzichte van de lager geplaatste;- de oudere ten opzichte van de jongere;-de vrouw ten opzichte van de man. Neemt iemand het initiatief tot tutoyeren met de woorden: ‘Zullen we elkaar maar met de voornaam noemen’ dan doet u dat ook. Wilt u dat perse niet dan zegt u dat ook! Het gesprek wordt dan wel iets moeilijker maar zo is het eenmaal.

Weet u dit over Butler Laurens?

Hij werd geboren op 12-10-1957 te Rotterdam als zoon van een kleermaker. Hij groeide op in een echte arbeidersbuurt en ging braaf naar de kok school waar hij al zijn diploma’s behaalde. Hij ging werken in restaurants en hotels waaronder restaurant Chalet Suisse, Statenhof, Hotel Des Indes en Het Amstel Hotel. Na zijn militaire dienst werd hij de Chef kok van de Oostenrijkse Ambassadeur in Den Haag en daar ontmoete hij zijn leermeester: S.J. Crol. Een oude en statige heer van stand en die nam hem onder zijn hoede en maakte van Laurens één van de beste butlers van Nederland. Hij stuurde hem de wereld in en zo werkte Laurens als butler voor de Mc.Cain familie in Canada, voor vele ambassadeurs in Washington DC, Londen en Den Haag . Uiteindelijk werd hij de Butler/ Kamerdienaar van H.K.H. Prinses Margriet. Nu is hij eigen baas en geeft hij workshops en lezingen over etiquette, service verlenen en klantvriendelijkheid. Hij is de auteur van het etiquetteboek: 'Goede manieren, tips voor sociale behendigheid.'

Agenda
 • 13-augustus- 2019 ; WORKSHOP ETIQUETTE in Amsterdam
 • 29-augustus-2019: WORKSHOP ETIQUETTE voor Minerva te Leiden
 • 07-september-2019: WORKSHOP ETIQUETTE in Amersfoort
 • 21-september-2019 : LEZING OVER ETIQUETTE in Arnhem
 • 24-september-2019 : LEZING OVER ETIQUETTE in Kasteel de Hooge Vuursche
 • 10-oktober-2019: LEZING OVER HET LEVEN VAN EEN BUTLER in Villa Oud Heyendael
 • 26-oktober-2019: WORKSHOP ETIQUETTE in Breda
 • 28-oktober-2019: WORKSHOPS ETIQUETTE op de Gastvrijheidstop 2019 in Hilversum
 • 21-november-2019: LEZING OVER ETIQUETTE EN HET LEVEN VAN EEN BUTLER in Sint-Oederode

Vraag van een lezer

 • Vraag:
 • Beste butler, ik ben alleen en wil graag een workshop etiquette volgen, kan ik mij bij een groep aanmelden ? Groet, Pleuni
 • Antwoord:
 • Geachte Mevrouw, helaas dat zal niet gaan want de workshops met groepen zijn altijd besloten. U kunt zich wel aanmelden voor een privé-les. Voor meer informatie email naar: info@butlerlaurens.nl Hopende u hiermee op de hoogte gebracht te hebben. Met vriendelijke groet, Haron Hanssen , assistent van Butler Laurens.Meld je nu aan voor de nieuwsbrief

Meld u aan via het formulier en dan krijgt u elke keer de nieuwste nieuwsbrief in uw mailbox.

Heeft u een vraag voor het onderwerp: 'Vraag van een lezer' stuur dan een email naar: info@butlerlaurens.nl Ook voor andere vragen en opmerkingen kunt u terecht bij: info@butlerlaurens.nl

Nieuwsbrief